Nytt CMS erstatter Forestry. Vi gikk for Cloudcannon som ny løsning

23. Mars vil Forestry bli utilgjengelig. For kunder som redigerer nettsidene via Forestry, vil dette bli erstattet av et nytt og bedre CMS system.

14.Jan 2023 av Sindre Gusdal

Sommeren 2022 fikk vi vite at Forestry skulle bli erstattet med en ny løsning, og i Oktober fikk vi prøve. Løsningen heter Tina CMS, og vi ble svært skuffet! Ikke bare manglet den fundamentale funksjoner, men den var heller ikke særlig brukervennlig. Vi startet jakten med å finne nytt CMS system.

Løsningen vi valgte var Cloudcannon

CMS (Content Management System) er et system vi legger “oppå” nettsiden, slik at kundene kan oppdatere nettsiden selv. Uten et CMS system, må alle endringer utføres av oss. Vi har alltid vært fornøyd med Forestry, og når vi skulle finne nytt CMS system var det flere kriterier som måtte innfries:

  • Brukervennlig
  • Samme eller flere funksjoner
  • Sikkert og lekkert
  • Fungere med eldre og nyere sider vi har produsert

Vi fant fort ut at det kun var et par løsninger som var aktuell. NetlifyCMS og Cloudcannon. Uten gå i detaljer, kan vi si at Cloudcannon er den desidert beste løsningen. NetlifyCMS er gratis, men Cloudcannon er den sikreste og mest brukervennlige.

De siste ukene har vi overført flere nettsider med hell, og her noen av de flere forbedringene jeg har oppdaget:

Bilder i undermapper

En svak funksjon i Forestry var hvordan den behandlet bilder. Alle bilder ble lagt i 1 mappe, og søkefunksjonen var dårlig. I Cloudcannon kan man legge bilder i mapper, og dermed kunne ha mer orden i mediefolderen.

Redigering i Visual Editor

I Forestry oppdaterer man innholdet i skjemaer og lagrer. Denne funksjonen er fremdeles tilgjengelig i Cloudcannon (Og i noen tilfeller foretrekker vi denne). Men Cloudcannon har i tillegg en Visual Editor hvor man navigere seg rundt på nettsiden og man kan redigere innholdet på selve nettsiden.

Denne funksjonen gjør det veldig enkelt i vite hva man faktisk redigerer. På eldre sider vil denne løsningen ikke fungere optimalt, men på nyere nettsider får man utnytte denne funksjonen 100%.

Bilde i galleriet
Skjermbildet i denne fotomontasjen ble lagret da jeg produserte denne artikkelen i Cloudcannon. Visuell editor til høyre, og et mer velkjent skjema til venstre. Visual Editor er tilgjengelig for alle, men kun de nyeste nettsiden kan redigere direkte i denne.

Flere muligheter i teksten

Ønsker du å skrive artikler eller tekster som inneholder video, bildegalleri, sitat, nedtrekkslister eller annet inline-innhold? Da er dette enkelt i Cloudcannon.

På tide å vurdere en Facelift av nettsiden din?

Dersom det er noen år siden nettsiden din ble produsert, kan det være lurt å nå vurdere en Facelift. I tillegg til å se bedre ut, vil du kunne benytte deg av alle de nye og visuelle funksjonene i Cloudcannon. Vi kan gi gode priser på slike oppgraderinger, da både innhold og det tekniske blir stående urørt. Vi oppdaterer bare designet.

Nyere nettsider har mer moderne formatering og er bedre tilpasset store skjermer. De fungerer også bedre på mobil og ser rett å slett bedre ut. Om dette kan være aktuelt, er det bare å kontakte meg - sindre@absoluttweb.no.

Litt info du kan velge å lese 😉

Dersom dere benytter Forestry vil vi innen kort tid flytte dere over til Cloudcannon. Når din side blir flyttet, gir vi beskjed og vi setter opp en gjennomgang/kursing.

Som tidligere nevnt gjør Google store endringer med Google Analytics i år. Google Analytics 4, Cookie Script andre tekniske oppgraderingen utfører vi parallelt med overgangen til Cloudcannon.

Om det er noen som helst spørsmål rundt dette, så bare spør.

Relaterte artikler

Illus: Google stopper Analytics i 2023. Hva gjør vi nå?

Google stopper Analytics i 2023. Hva gjør vi nå?

Nye Google Analytics 4 vil overta for dagens løsning. Hvordan vil det påvirke din nettside og annonseringen? Trenger du å gjøre noe?

Illus: Ny nettside til bedriften? Dette bør du tenke på.
07 Jan. 2021

Ny nettside til bedriften? Dette bør du tenke på.

Ja, den må se bra ut og den må fungere på mobiltelefoner. Men hva mer må man tenke på? Sjekk at du ikke glemmer noe viktig.